Ingredienser:
4 pers
1 kg god pumpa
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 msk rapsolja
1 msk riven färsk ingefära
1 burk kokosmjölk
8 dl vatten
3 tsk fisksås
1 grön eller röd chili
2 kycklingbuljongtärningar ( eller grönsaksbuljong)
2 - 3 msk lime
salt och svartpeppar
Gör så här:
Skala och skär alla grönsaker grovt och fräs i olja med chili och vitlök.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljong, ingefära och fisksås och låt sjuda i 30 min. Gör toppingen under tiden.
Mixa soppan och smaka av med lime, salt och peppar.
Topping:
Rosta 1 dl grovt hackade naturella cashewnötter tillsammans med rikligt med finhackad koriander och Bränneriets Thaisalt i lite rapsolja i ett stekjärn. Servera till soppan.